Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Prof. Dr. Alkan, Karanlık Bir İttifakın İçinde Olanlar Var”

Prof. Dr. Alkan,  Karanlık Bir İttifakın İçinde Olanlar Var”

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, bir yıldan beri üniversite yönetimi aleyhine yürütülen karalama faaliyetlerinin yeni dönem rektörlük seçimine az bir süre kala gittikçe çirkefleşen bir yoğunlukla arttığını söyledi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, bir yıldan beri üniversite yönetimi aleyhine yürütülen karalama faaliyetlerinin yeni dönem rektörlük seçimine az bir süre kala gittikçe çirkefleşen bir yoğunlukla arttığını söyledi.
Alkan, “Karanlık bir ittifakın, paralel yapılanma ve yolsuzluk gibi iddialarıyla bir algı operasyonu yürüttükleri, akıl, feraset ve gönüllerini kendi ürettikleri bu şehir efsanelerine kaptırdıkları gün gibi açıktır.” dedi.
KARALAMA KAMPANYALARI SÜRDÜRÜLDÜ
BAÜ Rektörü Alkan, yapığı yazılı açıklamada yaklaşık bir yıldan beri üniversiteye yönelik sürdürülen bu iftira ve karalamalara ilişkin tek bir belge ya da tek bir tanık bile gösterilemediğine dikkat çekti. Alkan’ın yazılı açıklaması şöyle:
“Bir yıldan beri üniversitemiz yönetimi aleyhine tedricen yürütülen karalama faaliyetlerinin yeni dönem rektörlük seçimine az bir süre kala gittikçe çirkefleşen bir yoğunlukla artması şaşırtıcı olmasa da üzücü bir gelişme olarak tarafımızdan gözlenmektedir. Kişisel hırs, tamah, çıkar ve beklentilerine olumlu bir yanıt alamayan bazı kişilerin hırçınlıklarına gem vuramayarak yürüttüğü bu çirkin karalama kampanyasının aleyhimizde mesnetsiz ve desteksiz iddia, iftira ve hakaretlerine yönetimimiz bugüne kadar tahammül etme sabrını göstermiştir. Yaklaşık bir yıldan beri sürdürülen bu iftira ve karalamalara ilişkin tek bir belge ya da tek bir tanık bile gösterilememiştir. Zaten bu yüzden bu iddialar mahkemeye taşınamamış, seri halde şehir efsaneleri üretimi faaliyetine başvurulmuştur. Karanlık bir ittifakın, paralel yapılanma ve yolsuzluk gibi iddiaları ile bir algı operasyonu yürüttükleri, akıl, feraset ve gönüllerini kendi ürettikleri bu şehir efsanelerine kaptırdıkları gün gibi açıktır. Ulusal ve bölgesel çıkarlarımız doğrultusunda halkımıza hizmeti şiar edinen yönetimimiz, iftiracılarla ilgili hukuki yollara başvurmayı, ilkeli ve kararlı duruşunu sürdürmeyi, temiz ve adil bir rektörlük seçim süreci için gerekli önlemleri almayı tercih edecektir. Üniversite personelimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı